Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gabriela Kajtárová odchádza do Bruselu. Televízia Markíza jej ponúkla profesijnú výzvu

Televízia Markíza pripravuje počas eurovolieb vlastnú redakciu v Bruseli.

23.04.2024 00:00
Gabriela Kajtárová Foto:
Redaktorka TV Markíza Gabriela Kajtárová.
debata (13)

Blížiace sa voľby do europarlamentu vníma Markíza ako príležitosť nadviazať na vysokú sledovanosť spravodajstva počas prezidentských volieb a posunúť sa opäť o krok ďalej. Divákom chce preto ponúknuť informačný štandard, ktorý zatiaľ na slovenskom trhu nebol.

Priamo v centre európskeho diania – belgickom Bruseli – zriadi vlastnú prechodnú redakciu a okrem informačného servisu prinesie aj zaujímavé a inšpiratívne príbehy našich krajanov, ktorí uspeli na európskej úrovni.

šimkovičová, taraba, danko, Čítajte aj Bude Lukáš Machala novým riaditeľom RTVS? Po boku Šimkovičovej oznámil svoj verdikt

„Ocitli sme sa v zaujímavej situácii, kedy sme zažili dve volebné kampane prebiehajúce jedna cez druhú. Pochopiteľne sme priorizovali prezidentské voľby, teraz však máme pred sebou ďalšiu výzvu a tou bude rovnako profesionálne zvládnuť voľby do europarlamentu. Som si istý, že diváci a diváčky sa majú na čo tešiť a vďaka nášmu spravodajskému tímu budú informovaní o všetko podstatnom a dôležitom,“ zhodnotil Peter Gažík, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Vlastná redakcia v Bruseli

V súvislosti s eurovoľbami dôjde aj k niekoľkým zmenám. Redaktorka Gabriela Kajtárová sa od 1. mája 2024 presunie do Bruselu, kde bude pôsobiť v dočasne zriadenej redakcii TV Markíza. V hlavnom meste Belgicka strávi celkovo šesť týždňov.

Počas svojho pobytu bude pokrývať všetky dôležité aspekty nadchádzajúcich volieb do Európskeho parlamentu a tiež výzvy na úrovni Európskej únie, ktoré majú priamy dopad na Slovensko. „Témy týkajúce sa Bruselu sú dlhodobo vnímané ako ťažké či neosobné. Chceme ich preto prinášať ľudskou rečou a priblížiť nielen dianie, ktoré sa ich týka, ale aj príbehy úspešných krajanov, ktorí nás na európskej úrovni reprezentujú,“ približuje Gabriela Kajtárová.

Príbehy ľudí, ktorí uspeli za hranicami

Mimo Slovenska bude pôsobiť aj redaktorka Martina Töröková. Zameria sa na prípravu reportáží o inšpiratívnych príbehoch Slovákov a Sloveniek, ktorí sa presadili v rôznych krajinách Európskej únie. Navštívi hneď niekoľko členských štátov a divákom sprostredkuje príbehy ľudí, ktorých životy a kariéry by bez možností, ktoré ponúka členstvo v EÚ, pravdepodobne nikdy nezískali taký rozmer.

Redaktorka TV Markíza Martina Töröková. Foto: TV Markíza
Martina Töröková Redaktorka TV Markíza Martina Töröková.

Riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza Michal Kratochvíl spresnil, že ambíciou spravodajského tímu je voľby nielen pokryť, ale celkovo posunúť spracovanie európskych tém na vyššiu úroveň: „V tomto období pred eurovoľbami si intenzívne uvedomujeme, že naše poslanie informovať verejnosť je dôležitejšie, než kedykoľvek predtým. Dôsledné sústredenie sa na pokrytie európskych volieb nám umožňuje poskytnúť našim divákom a diváčkam nielen aktuálne informácie, ale aj hlbší pohľad do procesov, ktoré formujú budúcnosť Európy."

Voľby do europarlamentu sa konajú každých päť rokov a umožňujú obyvateľom Európskej únie zvoliť si priamo svojich zástupcov za poslancov a poslankyne Európskeho parlamentu. Tieto voľby sa uskutočnia vo všetkých členských štátoch v dňoch 6. až 9. júna 2024. Slovensko si bude voliť svojich europoslancov v sobotu 8. júna.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia Markíza #eurovoľby 2024